L’Oréal House Warsaw

6000 m2 Browary Warszawskie

PROJECT: 2018 r.

REALIZATION: 2019 r.

PHOTOS: PION STUDIO

The reception of the new L’Oréal office was designed in subdued shades of white, grey and pastel, combined with arched elements and aged gold accents – inspired by the brand identity and history of L’Oréal. The reception is made of white marble and gold mesh. The L’Oréal logo hung on the wall behind the counter, emphasizes the elegant entrance to the offices. The arches are repeated in various elements in the office and establish the leitmotif, integrating the various spaces and functions of the office.

Comfortable workstations in a cozy, modern open space have been maintained in light grey colors with copper accents and additions. Creative tasks of the L’Oréal team are inspired by a clean, bright space. The office was designed in a way that does not overwhelm employees during their workday. A very important aspect of the office plan was acoustics. Lamps designed specifically for L’Oréal and made by Plus Lighting were hung over the joint groups of desks. In the form of two arches, the lamp connects to a rectangle equipped with acoustic panels and decorative copper grids, all combined with a glowing LED profile, providing stimulating and healthy lighting for the eyes.

The heart of the workplace is the canteen – employees can socialize with each other during informal meetings over the central island table or along the panoramic windows facing the terrace. In case of an event in the canteen, the lounge sofas and cafe furniture can be stored. The project team took care of the L’Oréal community, focusing on the well-being of people, their habits and needs. Integrated into wall niches are soft seating areas, ideal for ad-hoc meetings or short-term work. Soundproof telephone booths ensure privacy during phone calls. Recreational/cooperative zones are designed to conduct a friendly atmosphere and increase employee efficiency. Each of the conference room is tied to L’Oréal product by the form of free-standing blocks with round corners and arched glazing.

The interior leitmotif of L’Oréal’s New House are the aforementioned arches imitating modern arcades, an extraordinary epitome of elegance and grace. For millennia, this form created a practical architectural structure, incredible detail, and background for Paris street fashion shows and garment revolutions throughout the eras. The new headquarters include a series of semi-circular, elliptical and irregular arches that complement the project. They also pay tribute to the French roots of the brand, the history of the first Parisian L’Oréal office on Rue Royale and the architectural elements of the Warsaw Brewery building thus fortifying the synergy between the interior and exterior. The industrial character of the structure has been accentuated by open ceilings, visible installations and glass walls with an industrial look in the workspace. The atmosphere is accentuated by touches of copper, brass, gold mesh, and greenery. The plants form a natural, visual and sound-absorbing partition wall while increasing the purity and humidification of the air, beneficial to the health and well-being of the L’Oréal team.